Nisan 20, 2020

Çanakkale Zeytincilik, farklı yapılara sahip olan ve mavi veya sarı sertifikalara sahip olan sağlıklı fidanları perakende şekilde veya toplu şekilde satışa sunmaktadır. Elde edilen fidanlar Tarım Bakanlığı ve il müdürlükleri tarafından sertifikalandırıldığı için fidanlarda herhangi bir problem yaşamanız söz konusu olmamaktadır. Üretimi zor olan zeytin çeşitlerinin üretimini de Çanakkale Zeytincilik sayesinde oldukça kolay şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Satın almış olduğunuz zeytin fidanlarının özelliğine göre dikim işlemini gerçekleştirebilme süreciniz değişim göstermektedir. Tüplü zeytin fidanı söz konusu olduğu zaman 12 ay boyunca bu fidanı dikebilme şansına erişirsiniz. Fidanın türüne göre ekim işlemini de kolaylıkla halledebilmeniz söz konusu olacaktır.

Zeytin Fidanları Nasıl Dikilir?

Çanakkale Zeytincilik tarafından üretilen zeytin fidanlarını satın aldıktan sonra ürünün özelliğine göre toprağa veya saksıya dikim işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Zeytin fidanları güneşle direkt temas halinde bulunmazsa daha fazla verim elde edileceğinden serin bir alana dikmeniz tavsiye edilir. Dikim işlemini hemen gerçekleştiremiyorsanız fidanınızı toprak zeminde bekleterek yalnızca sulamalısınız.

Dikim işlemine geçilmeden önce eni ve boyu 50 cm’i bulan bir çukur açmalı ve fidanı buraya yerleştirmelisiniz. Fidanı dik şekilde yerleştirme işlemini gerçekleştirdiyseniz aşı noktasının toprak üstünde kalmasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Daha sonra çukuru toprakla kapamalı ve fidanı sabitlemelisiniz. Can suyu verirken fidan başına 5 ile 15 litre su kullanmanız gerektiğini unutmamalısınız. Fidanlar arasındaki mesafeye dikkat ettiğiniz zaman elde edeceğiniz verim de artacaktır.