20 Nis

Ceviz, dünya üzerinde çok yaygın bir coğrafyada, tropikal bölge dışında neredeyse her yerde yetiştirilen, hem lezzetli meyvesi hem sağlam ve kaliteli odunu, hem de 100 yıl ve üzerindeki uzun ömrü sayesinde çok büyük değer sahibi olan bir ağaçtır. Ceviz çok yüksek ve çok düşük sıcaklıkları sevmez, su tutan topraklara ihtiyaç duyar ve 40 metreye kadar boylanabilir.

Ceviz Tarımı

Türkiye’de tarımı yapılan en eski ağaçlarından birisi olan ceviz; Türkiye ile birlikte ABD, Çin, İran ve Ukrayna’da çok yüksek miktarlarda üretilmektedir. Türkiye’deki ceviz tüketimini anlamak için, en büyük 3. ceviz üreticisi olmasına rağmen ceviz ithal eden bir ülke olduğunu bilmemiz yeterlidir. Ülkemizdeki ceviz yetiştiriciliğinin en büyük sorunu; standardizasyondan ve profesyonellikten uzak şekilde, tarım alanı niteliği olmayan topraklarda, doğru şekilde sertifikalandırılmamış fidanlarla ceviz tarımı yapılmaya çalışılmasıdır. Bölge şartları, iklim, su durumu, toprak durumu, ismine doğru fidan seçimi, yıllık bakım çalışmaları gibi çok önemli faktörleri dikkate alarak bilinçli çalışmalarla kurulacak kapama ceviz bahçeleri, çok daha verimli ve yüksek kazanç getiren bir tarım faaliyeti yaratacaktır.

Osmaniye Ceviz Fidanı Satışı

Firmamız; türü, boyu ve sertifikasına göre fiyatı değişen, sağlıklı ve ismine doğru ceviz fidanlarımızla ceviz tarımıyla uğraşan değerli çiftçi ve yatırımcıların hizmetinde olmaktan mutluluk duyacaktır. Osmaniye ceviz fidanı ve ceviz tarımı ile ilgili tüm sorularınız ve danışmanlık istekleriniz için bize her zaman ulaşabilirsiniz.