Kilis yağlık zeytin fidanı Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yetiştirilen ve genellikle yağlık olarak kullanılan en önemli zeytin çeşitlerinden birisidir. Meyveleri çok küçük olup, çekirdekleri ise meyveye göre daha büyüktür. Yüksek oranda yağ içermektedir.
Kilis Yağlık Zeytin Fidanı Özellikleri
Kilis yağlık zeytin üretimi aşı ve çelik yoluyla yapılmaktadır. Hasadı zor olup orta düzeyde gelişim göstermektedir. Soğuğa dayanıklıdır. En önemli sorunu boncuklu meyve oluşumudur. Verimi iyidir. Zeytin ağaçlarının en büyük sıkıntısı olan periyodisiteyi kuvvetli bir şekilde yaşamaktadır. Belirlenmiş bir tozlayıcısı olmamakla beraber en az 1/10 oranında Memecik, Nizip yağlık, Halhalı veya Derik ile birlikte dikilmesi tavsiye edilmektedir. 5x7m-6x6m. olarak dikilmesi önerilmektedir. Çiçeklenme dönemi mayıs-haziran arasıdır. Yeşil olum ekim ayında, siyah olum kasım ayı ortalarındadır.
Kilis Yağlık Zeytin Yetiştiriciliği
Kilis, Akdeniz iklimine sahip bir il olmasından dolayı zeytin yetiştiriciliği kolay bir şekilde yapılabilmektedir. İldeki tarım arazilerinin %16’sı zeytinliktir. Türkiye ortalamasının %3’ü oranında zeytinyağı bu bölgedeki zeytinlerden elde edilmektedir. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan birçok ilde Kilis yağlık zeytin yetiştiriciliği yapılmaktadır. Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Mardin illerinde oldukça fazla sayıda bulunmaktadır. Kilis yağlık zeytinleri birçok ülkeye ihraç edilmektedir. Bu nedenle yüksek verim alabileceğiniz, karlı bir alan olan zeytin yetiştiriciliği için zeytin fidanlarımızla hizmetinizdeyiz. Kaliteli ve mavi sertifikalı zeytin fidanlarımız sayesinde hastalık problemi yaşamadan yüksek verimli zeytinler elde edebileceksiniz. Uygun fiyatlarımız sayesinde ödeme noktasında sıkıntı yaşamazsınız.