Nisan 20, 2020

Doğu Akdeniz’in önemli tarım bölgelerinden biri olan Osmaniye’de yetişen Osmaniye narenciye fidanlarımızı siz değerli müşterilerimiz için yetiştiriyoruz. Narenciye üretiminin yoğun yapıldığı Osmaniye’de arazilerin büyük bir kısmı narenciye yetiştiriciliğine ayrılmıştır. Osmaniye’de yetiştirilen narenciye ürünleri, gıda olarak tüketiminin yanı sıra kabukları ve çekirdekleriyle de endüstriyel ürünler için ham madde olarak kullanılmaktadır. Narenciye ülkemizde en çok ihracatı yapılan tarım ürünlerinin arasında elma ile birlikte ilk sıralarda yer alır.

Neden Osmaniye Narenciyesi?

Doğu Akdeniz bölgesinde bulunan Osmaniye tarım alanları açısından oldukça verimli bir konumdadır. Türkiye’de narenciye üretiminin merkez üslerinden birisi olan Adana sınır komşusu olan Osmaniye iklim koşulları ve toprak yapısı olarak neredeyse aynı yapıya sahiptir. Bölgede narenciye üretimi oldukça yoğundur. Fidanlarımız bölgenin koşullarına göre yetiştirildiğinden oldukça kaliteli ürün vermektedir.

Narenciye Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?

Narenciye fidanları soğuk havaya dayanıklı olmadıkları gibi sıcak havayı da pek sevmezler. Hava koşulları konusunda oldukça seçici olan narenciye fidanlarının ülkemizde Akdeniz ve Ege kıyılarında yoğun olarak yetiştirilmesi ve az miktarda da olsa Doğu Karadeniz kıyılarında kendisine yer bulması bu seçiciliğinden dolayıdır. Narenciye ağaçlarının dayanabildiği en düşük sıcaklıklar yaklaşık -3, -4 civarları olmakla birlikte -14, -15 derece civarlarında donar. Sıcak havalarda da 35 derece sıcaklıklar da narenciye fidanlarının dayanabilecekleri en yüksek yaklaşık sıcaklıklardır. Bu sıcaklıkların üzerinde narenciye fidanları yanar ve kurumaya başlar.