Nisan 20, 2020

Denizli mavi sertifikalı zeytin fidanı yetiştiriciliğinde kaliteli ve profesyonel anlayışımızla üretim yapmaktayız. Zeytin fidanı üretiminde; çekirdek, yeşil çelikler, kalın dal çelikleri, yumrular, yumrulu kökler, ağaçların dibinden çıkan “piç” adı verilen dip sürgünler yoluyla üretim yapılır.

Mavi Sertifika Nedir?

Türkiye’de zeytin fidanı yetiştiriciliğinde genellikle sarı sertifika kullanılmaktadır. Yani fidanlarda bulunan sertifika kademesi kısmında standart yazmaktadır. Standart sertifika ve mavi sertifikanın farkı damızlık parsel bulundurma zorunluluğundan ileri gelmektedir. Mavi sertifikalı fidan yetiştiriciliğinde Tarım Bakanlığı damızlık parsel alanı ayrılmasını zorunlu kılmıştır. Bu alan normal ekim alanından belli bir mesafe uzaklıkta kurulur. Bu alanda hastalıklardan arıldırılmış, üniversiteler ve araştırma enstitülerinden alınacak fidanların yetiştirilmesi gerekmektedir. Bu alanlarda yetiştirilecek ürün çeşidi, miktarı yine üniversitelerce ve Tarım Bakanlığı uzmanları tarafından hazırlanan “Kapasite Raporu” vasıtasıyla belirlenir.

Mavi Sertifikalı Fidan Avantajları

Diktiğiniz fidanların hastalıksız olduğundan emin olursunuz. Denetimlerden geçmiş, kaliteli bir fidan satın almış olursunuz. Mavi sertifikalı fidan yetiştiriciliğinin devlet tarafından destekleme miktarı yüksek olduğu için, daha yüksek oranlarda destekleme alırsınız. Tarım Bakanlığı destekleme oranlarına göre sarı sertifikalı fidan yetiştiriciliğinde dekara 100 tl destek verilirken; mavi sertifikalı ürünlerde dekara 280-400 tl arası bir destek söz konusudur. Mavi sertifikalı fidanlardan daha yüksek verim elde edersiniz. Sarı ve mavi sertifikalı farklı çeşitlerdeki zeytin fidanı çeşitlerimizi, profesyonel ekibimizle yetiştirerek, sizlere sunuyoruz. Dikim aşamasında yine sizlere gerekli bilgilendirmeleri sağlıyoruz.