Nisan 20, 2020

Ülkemizde oldukça önem taşıyan ürünlerden olan zeytin, deniz seviyesine yakın bölgelerde yetiştirilmektedir. Özellikleri itibari ile sıcak iklimlerde gelişimi mümkündür. Soğuk iklimlere karşı oldukça dayanıksız olduğu için daha çok Ege ve Akdeniz bölgelerimizde yetiştirilmektedir. Zeytin fidanı yetiştiriciliği ülke zeytin talebini karşılayabilmek için oldukça arttırılmıştır. Adıyaman zeytin fidanı ile ilgili bilgi almak için ilgili firmalarla iletişime geçebilirsiniz.

Zeytin her daim yeşil kalan ürünlerdendir. Bu yüzden söküm veya dikim işleminde yeşil yapraklı olarak gerçekleştirilmektedir. Yaprak dökmeyen ve iğne yapraklı olan ürünler arasındadır. Her daim yeşil kalması sebebi ile tüp fidan şeklinde satılmaktadır. Böylece ürün bekleme süresinde herhangi bir olumsuz durum oluşmamaktadır.

Zeytin Fidanı Özellikleri

Zeytin fidanları bulundukları toprakların özelliklerine bağlı olarak gelişim göstermektedirler. Bu yüzden ürün siparişi vermeden önce bölgede hâkim olan iklim özelliklerini ve toprak tipi hakkında bilgi edinmek gerekir. Toprak özellikleri her ne kadar göz ardı edilse de bazı zeytin türleri için önem taşımaktadır. Genel olarak çalı familyasına ait olan zeytinler gelişim sürecinde bol su gerekmektedir.

Akdeniz İkliminin görüldüğü her bölgemizde yetişmesi mümkündür.  Fidan boyutları oldukça farklılık göstermektedir. Aşılama yöntemleri ile çoğaltılarak müşterilere sunulmaktadır. Aşılamalar uygun koşullarda yapılarak ürün değeri korunmaya çalışılmaktadır. Tarım ve Orman Bakanlığı denetiminde gerçekleşen üretimler, sertifikalandırılarak müşterilere sunulmaktadır. Ürün özellikleri ile ilgili herhangi bir olumsuzluk ile karşılaşmanız durumunda firma ile irtibata geçerek yardım alabilirsiniz.