Nisan 20, 2020

Antalya ceviz fidanı ihtiyaçlarınız için hazırladığımız özel üretim ceviz fidanlarımız sayesinde ceviz yetiştiriciliğinde başarıyı yakalayarak, kaliteli cevizler elde edebileceksiniz.

Ceviz Fidanı Nasıl Üretilir?

İstediğiniz çeşitte bir ceviz elde etmek için tohumdan yetiştirme yoluna giderseniz, çeşidin özelliğini elde etmeniz oldukça zordur. Bu nedenle aşılı ceviz fidanlarından tercih etmeniz daha doğru olacaktır. Aşılı ceviz fidanı elde etmek için tohumdan çıkan anacın üzerine aşı uygulaması gerçekleştirilmektedir. Cevizde uygulanabilecek farklı aşı çeşitleri bulunmaktadır. Bunlar yama göz aşısı, omega aşısı, dilcikli aşı ve yarma kalem aşısıdır.

Ceviz Fidanı Türleri

Sertifikalı ve kaliteli ceviz fidanlarımızda birçok çeşit bulunmaktadır. Chandler, Fernor, Pedro, Franquette gibi birçok yabancı tür cevizin yanı sıra Şebin, Bilecik, Yalova, Kaman gibi yerli ceviz fidanlarımızda bulunmaktadır. Bu yerli türler çeşitli üniversite ve tarımı destekleme kurumlarının gerçekleştirdiği çalışmalar sonucu üretilmiştir.Son yıllarda en çok Chandler, Fernor, Pedro ceviz türleri tercih edilmektedir. Chandler türü 1200 metre rakımlara kadar yetiştirilebilir. Daha yüksek alanlar için Fernor cinsi tercih edilmelidir. Tozlayıcı olarakta Franquette ve Fernette ceviz türleri kullanılmaktadır.

Antalya Ceviz Fidanı Yetiştiriciliği

Antalya, Akdeniz ikliminin hüküm sürdüğü bir ilimiz olmasından dolayı birçok çeşitte ceviz yetiştiriciliğine uygundur. Bu nedenle Antalya’nın kıyı bölgelerinde Chandler ve Pikan cevizi çeşitlerini yetiştirmek daha uygundur. Yayla kesimlerinde ise Chandler, Fernor, Fernette, Kaman, Şebin, Bilecik, Pedro çeşitleri yetiştirilebilir. Tüplü ceviz fidanlarımızdan ya da açık köklü ceviz fidanlarımızdan dilediğinizi tercih edebilirsiniz.